Elmondta az amerikai szenátor, hogy miről szól valójában az ukrajnai háború
Globál

Elmondta az amerikai szenátor, hogy miről szól valójában az ukrajnai háború

Portfolio
Az amerikai Lindsey Graham republikánus szenátor vasárnap este adott interjút a CBS News Nation című műsorának, amelyben az ukrajnai háborúval kapcsolatban is kifejtette a véleményét - szemlézte a Newsweek.

Az interjú azzal kezdődött, hogy a politikus rosszallását fejezte ki Tommy Tuberville alabamai republikánus szenátor kijelentései miatt, aki szerint „Putyin nem akarja Ukrajnát és nem akarja Európát sem”. Graham szerint ezek a kijelentések csakis őt képviselik, nem a párt álláspontját. Hozzátette, hogy szerinte az orosz elnök nem akar megállni Ukrajnában, hanem a kelet-európai ország legyőzése után újabb célpontok kerülhetnek Moszkva látókörébe.

A szenátor legérdekesebb kijelentését azonban ezt követően tette Ukrajnával kapcsolatban:

10-12 billió dollárnyi kritikus ásványkincskészleten ülnek Ukrajnában. Ők lehetnek a leggazdagabb ország egész Európában. Nem akarjuk ezt a pénzt és vagyont Putyinnak adni, hogy aztán megossza Kínával.

Hozzátette, hogy az amerikai segítségnyújtás később üzleti lehetőségekkel kecsegtet. Szerinte Putyinnak most az a célja, hogy a megszerzett ásványkincseket megossza Kínával, amelyet nem engedhetnek meg maguknak.

Hozzátette, hogy

az újrainduló nyugati fegyverszállítmányok lehetővé teszik Kijev számára, hogy eredményesen küzdjenek az orosz támadások ellen.

Azzal is megfenyegette a Kremlt, hogy a világszerte zárolt orosz dollármilliárdos vagyonokat használhatják fel Ukrajna megsegítésére.

Címlapkép forrása: Ukrinform/NurPhoto via Getty Images

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva a környező településeken. Vajon mennyiben változott azóta a helyzet? Visszarend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Globális terjeszkedésbe kezd a Revolut