Felhúzták az oroszok a csúcsmodern Boriszoglebsz-2-es rendszert  Ukrajnában - Hiba volt
Globál

Felhúzták az oroszok a csúcsmodern Boriszoglebsz-2-es rendszert Ukrajnában - Hiba volt

Portfolio
A Boriszoglebsz-2-es elektronikus harcászati rendszer Moszkva szerint az egyik leghatékonyabb, rendelkezésükre álló GPS-zavaró, azonban nagyon úgy tűnik, hogy ez az ukrán drónpilótákat nem akadályozta meg abban, hogy darabjaira robbantsák.

Az MT-LBu kasznijára felépített Boriszoglebsz-2 rendszert 2015-ben kezdték el rendszeresíteni az orosz fegyveres erőknél. Az elektronikus harcászati rendszer feladata az ellenséges GPS jelek és kommunikáció zavarása. A Boriszoglebsz Moszkva szerint az elektronikus harcászati kapacitásuk "központját" jelenti, számos más, hasonló funkciójú eszközt tud koordinálni.

Bár a fegyver a 2010-es évek közepén a frászt hozta a NATO-ra, az ukrajnai harcok során ez az ötödik ilyen rendszer, amit az ukránok megsemmisítenek (az első ilyen rendszert ukrán civilek gyújtották fel molotov-koktélokkal még 2022 február 28-án), illetve egy másik járművet Kijev állítása szerint épségben megkaparintottak.

Ez azért rendkívül kellemetlen Moszkva számára, mert a rendszerből valószínűleg nem áll harmincnál több a fegyveres erők rendelkezésére. Az első tíz példányt 2015 augusztusában szállították le. A helyzeten tovább ront, hogy a jelentések szerint néhány példány pillanatnyilag Szíriában tevékenykedik.Az, hogy a videón látható zavarórendszer megsemmisült lényegében biztosra vehető.

Bár az MT-LBu valamivel jobban páncélozott, mint elődje, a legendásan könnyű célpont MT-LB, az ukrán drónok ezeknél a járműveknél jóval vastagabb "bőrű" célpontokat is ki tudnak ütni.

Címlapkép: orosz Boriszoglebsz-2-es elektronikus harcászati rendszer egy hadgyakorlaton 2018-ban. A címlapkép forrása: mil.ru/Ministry of Defense of Russia via Wikimedia Commons

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
brit választások munkáspárt