Filmbe illő helyszínen készülnek a jövő robotjai, amelyek az iskolákban és a kórházakban is megjelenhetnek
Globál

Filmbe illő helyszínen készülnek a jövő robotjai, amelyek az iskolákban és a kórházakban is megjelenhetnek

Reuters
A kínai Ex-Robots robotikai vállalat olyan humanoid robotokat fejleszt, amelyek képesek arckifejezések és érzelmek kifejezésére. Az emberi arccal rendelkező robotokat jelenleg még múzeumokba szánják, de a jövőben az egészségügyben és oktatásban is nagy szerepet játszhatnak.

A kínai Talian városában székelő Ex-Robots vállalatnál forradalmi fejlesztések zajlanak a humanoid robotok terén.

A kínai mérnökök olyan robotokon dolgoznak , amelyek képesek az emberi mimika és érzelmek kifejezésére, ezzel új szintre emelve a mesterséges intelligencia alkalmazását.

A Reuters leírása alapján az Ex-Robots gyára egészen szürreális hely. A padlón különféle szilikonmaszkok, karok és lábak hevernek, miközben test nélküli fejek sorakoznak a polcokon. A falakat robottervek rajzai díszítik, amelyek a jövő humanoidjainak prototípusait ábrázolják.

Li Boyang, az Ex-Robots vezérigazgatója elmondta, hogy a humanoidok fejlesztése a robotika legkomplexebb feladatának számít.

Sok alapmodell és algoritmus van, amelyek általában nyílt forráskódúak, tehát mindenki számára hozzáférhetőek. Mi azonban főleg arra koncentrálunk, hogy hogyan tegyük lehetővé az AI számára az érzelmek felismerését és kifejezését.

- emelte ki a vezérigazgató.

A cég bemutatóján látható volt, ahogy egy humanoid robot utánozza egy dolgozó arcmozgását: mosolyog és kidugja a nyelvét. Ezeket a finom mozdulatokat a szerkezet fejében elhelyezett apró motorok teszik lehetővé.

Egy humanoid robot legyártása két héttől egy hónapig tarthat, az árak pedig 1,5 millió jüantól (kb. 75,5 millió forint) 2 millió jüanig terjednek.

Jelenleg ezek a robotok főként múzeumokban kerülnek kiállításra; az egyik ilyen múzeum éppen az Ex-Robots gyárával egy épületben található.

Li szerint a humanoid robotoknak a jövőben nagy szerep juthat az egészségügyben és az oktatásban is.

A pszichológiai tanácsadás és az egészségügy minden bizonnyal jövőbeni alkalmazási területek lesznek. Jelenleg is folytatunk kutatásokat, például az érzelmi és pszichológiai zavarok kezelése és szűrése terén

- mondta.

Ezenkívül úgy vélem, hogy az érzelmi interakciónak szélesebb körű alkalmazási lehetőségei vannak a szolgáltatási területeken, például gyermekekkel kapcsolatos feladatokban.

- tette hozzá Li.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images 

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
forróság időjárás görögország extrém hőség