Furcsa dolgot csináltak az oroszok a Moszkvába szállított Abrams tankkal mindenki szeme láttára
Globál

Furcsa dolgot csináltak az oroszok a Moszkvába szállított Abrams tankkal mindenki szeme láttára

Portfolio
Érdekes fotó jött Oroszországból, melyen egy Ukrajnából zsákmányolt Abrams harckocsi látható. Nagyon furcsa, hogy a jármű lövegén található füstgáz-elszívó henger fejjel lefelé van; nehéz magyarázatot találni arra, hogy mi lehet ennek az oka.

Oroszország egyre több nyugati harcjárművet szállít Moszkvába, illetve Oroszország különféle nagyvárosaiba. Legalább egy amerikai M1A1 SA Abrams harckocsi is Oroszországban van, ahol a győzelmi napi ünnepségen a nyilvánosság is megnézhette a zsákmányt, de egyre valószínűbb, hogy legalább még egy amerikai tankot kiállítottak az orosz lakosság elé.

Az alábbi fotó a napokban bukkant fel: az ukránok szerint a korábban zsákmányolt M1A1-est átfestették az oroszok, de jó eséllyel egy másik harckocsit láthatunk a fényképen. Érdekesség, hogy a harckocsi M256-as lövegével valami nagyon nem stimmel: valamiért fejjel lefelé van rajta a fegyverrendszer füstgáz-elszívó hengere.

Nehéz megmagyarázni, hogy mi lehet az anomália oka. A legvalószínűbb magyarázat az, hogy a harckocsit szétszedték, megvizsgálták az orosz hadmérnökök, mielőtt kiállították a civil lakosságnak, aztán rosszul szerelték össze a járművet. Az is lehet, hogy több harckocsi-roncsot építettek össze az oroszok, hogy úgy tűnjön: egy jó állapotú Abrams tankot sikerült egy darabban megkaparintani. Végül az is lehet, hogy az ukrán harckocsi-karbantartók hibáztak, amikor a tank szerelését végezték.

Az Abrams harckocsikkal egyébként magas karbantartási igényük miatt nem elégedettek az ukránok. Erre washingtoni források lényegében annyit reagáltak, hogy „mi megmondtuk.”

Címlapkép forrása: Getty Images

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
Ukrán katonák Patriot Németország