Kínos kérdések: nem várt helyről szálltak bele a német autógyártásba
Globál

Kínos kérdések: nem várt helyről szálltak bele a német autógyártásba

Portfolio
Nico Rosberg a LinkedInen osztotta meg tapasztalatait a kínai elektromos járművekről. A korábbi Forma-1-es világbajnok Sanghajban tett látogatása után elismerően nyilatkozott a kínai autógyártók termékeiről, kiemelve azok minőségét és versenyképes árát - írta az eletric-vehicles.

Rosberg bejegyzésében rámutatott az európai és a kínai elektromos autók közötti jelentős árkülönbségre.

Érdekességként kiemelte, egy európai elektromos autó átlagára 2023-ban 46 ezer euró volt, szemben a kínai autógyártók elektromos modelljeivel, amelyek vételára átlagosan 32 ezer euró körül mozgott.

Rosberg hangsúlyozta, ez kiváló helyzetbe hozza a kínai autógyártókat, amelyek modelljei vonzó alternatívát jelenthetnek azon európai vásárlók számára, akik alacsony károsanyag-kibocsátású járműveket vásárolnának, de alacsonyabb, megfizethető áron.

A volt Forma 1-es világbajnok több gyártó modelljét is kipróbálta, amelyet követően kijelentette:

Lenyűgözött ezeknek a járműveknek a minősége és technológiai fejlődése.

Rosberg külön kiemelte a hatótávolság és a töltési képességek jelentős javulását.

Rámutatott, egyes modellek akár 830 kilométeres hatótávolságot kínálnak egyetlen feltöltéssel, míg gyorstöltéssel mindössze öt percre van szükség ahhoz, hogy 220 kilométer megtételéhez elegendő energiát vételezzünk.

A korábbi Forma-1-es világbajnok dicsérte a kínai elektromos autók belső kialakítását is, futurisztikusnak nevezte azt, egyben felhívta a figyelmet a fejlett vezetéstámogató funkcióikra.

Volt más szakmai szempont is, amely lenyűgözte Rosberget,

a kínai elektromos autók gyors fejlesztési ciklusa.

Megjegyezte, egyes autógyártók mindössze három év alatt képesek egy autót az ötlettől a több százezer darabos gyártásig eljuttatni.

Hangsúlyozta, a gyors termékfejlesztés, a versenyképes árképzés és a fejlett technológiák alkalmazása félelmetes versenytársakká teszik a kínai autógyártókat a globális autópiacon.

Rosberg bejegyzését rendkívül provokatív kérdésekkel zárta, amelyekben arra volt kíváncsi, hogy mások véleménye szerint képesek lesznek-e a német autógyártók lépést tartani a gyorsan fejlődő kínai versenytársakkal, illetve melyik autógyártó van a legjobb helyzetben ahhoz, hogy boldoguljon ebben a rendkívül nehéz működési környezetben.

Ezek a kérdések különösen aktuálisak most, amikor az Egyesült Államokhoz hasonlóan az Európai Unió is szigorú importvámok kivetését tervezi annak érdekében, hogy megfékezze a kínai autógyártók térnyerését az EU autópiacán.

Címlapkép forrása: Yin Liqin/China News Service/VCG via Getty Images

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
brit választások munkáspárt