Parlamenti kémbotrány: vizsgálatot indítanak az érintett politikusok ellen
Globál

Parlamenti kémbotrány: vizsgálatot indítanak az érintett politikusok ellen

MTI
|
Portfolio
A kanadai törvényhozási rendszer biztonságáért felelős parlamenti testület a múlt héten a helyi titkosszolgálat információin alapuló jelentést adott ki, amely szerint több képviselő és szenátor együttműködést folytat külföldi kormányokkal, köztük Indiával és Kínával a kanadai politika befolyásolásának érdekében.

A jelentés konkrét esetet is említ arról, hogy több képviselő India megbízásából megpróbált befolyásolni egyes törvényhozókat, miközben titkos információkat is kiszivárogtatott az indiai hatóságoknak. A szóban forgó jelentés bizalmas, az érintettek nevét nem tették közzé, de a kanadai pártok kérvényezték a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságra.

A kormányzó Liberális Párt, valamint Dominic LeBlanc közbiztonsági és kormányközi ügyekért felelős miniszter viszont kijelentette, hogy a kormánynak ez nem áll szándékában, ugyanis a nevek nyilvánosságra hozatala törvénysértésnek számítana az országban. Azt viszont LeBlanc megerősítette, hogy

a kormány támogatja az ellenzéki pártok javaslatát a parlamenti tagokra vonatkozó bizottsági vizsgálatról.

Az azt kezdeményező képviselők hazaárulóknak nevezték azokat, akik információkat szolgáltatnak ki külföldi kormányoknak. Justin Trudeau miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy a külföldi beavatkozás "súlyosan aggasztó probléma", amelyet "nagyon komolyan kell venni".

Biztosítanunk kell a kanadaiakat arról, hogy megvédjük demokráciánkat

- jelentette ki Trudeau. Marie-Josée Hogue bíró, a bizottság elnöke jelezte azt is, hogy a képviselőkre is kiterjedő mostani eljárást összekapcsolják a rendőrség nyomozásával, amelynek keretében már vizsgálják a külföldi befolyással kapcsolatos eseteket.

Címlapkép forrása: Marc-Lautenbacher via Wikimedia Commons

Kiszámoló

Örökség: beszélni kell róla

Apósom négy hónapja meghalt, ennyi idő alatt annyi történt, hogy kijött az értékbecslő, adott egy irreálisan magas árat az ingatlanra, amit meg akartunk támadni, mert messze nem ér annyit a h

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva a környező településeken. Vajon mennyiben változott azóta a helyzet? Visszarend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrajna háború füst stock