Sikkasztott az orosz tábornok, lövészárokba küldik harcolni
Globál

Sikkasztott az orosz tábornok, lövészárokba küldik harcolni

Portfolio
Valószínűleg felmentik a börtönbüntetés alól Iván Popov tábornokot, az orosz hadsereg 58-as számú hadtestének volt parancsnokát, ha frontszolgálatot vállal Ukrajnában – írja a TASzSz a katonai vezető ügyvédjére hivatkozva.

Popov tábornokot különösen nagyértékű sikkasztással vádolták meg, 133 millió rubelnyi közpénz eltulajdonítása miatt állt bíróság elé. Májusban vették őrizetbe, más orosz tábornokokkal egyetemben.

A tábornok ügyvédje azt mondta az orosz állami hírügynökségnek: bár továbbra is kitartanak amellett, hogy ügyfele ártatlan, a védelem valószínűleg meg fog tudni állapodni arról az ügyészséggel, hogy Popov tábornok elkerülje a börtönbüntetést, ha cserébe frontszolgálatot vállal Ukrajnában.

Popov tábornok várhatóan az Északi Katonai Körzetben teljesít majd szolgálatot, kifejezetten a frontvonalon, ami azt jelenti, hogy Harkiv térségébe küldik harcolni.

A dokumentumok előkészítése még folyamatban van, a katonai ügyészség még nem adta áldását az ügyvéd tervére. Ugyanakkor jó esély van rá, hogy Popov „megússza” a börtönt a műveleti tevékenységért cserébe.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Örökség: beszélni kell róla

Apósom négy hónapja meghalt, ennyi idő alatt annyi történt, hogy kijött az értékbecslő, adott egy irreálisan magas árat az ingatlanra, amit meg akartunk támadni, mert messze nem ér annyit a h

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva a környező településeken. Vajon mennyiben változott azóta a helyzet? Visszarend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
Ukrán katonák Patriot Németország