Sikkasztott az orosz tábornok, lövészárokba küldik harcolni
Globál

Sikkasztott az orosz tábornok, lövészárokba küldik harcolni

Portfolio
Valószínűleg felmentik a börtönbüntetés alól Iván Popov tábornokot, az orosz hadsereg 58-as számú hadtestének volt parancsnokát, ha frontszolgálatot vállal Ukrajnában – írja a TASzSz a katonai vezető ügyvédjére hivatkozva.

Popov tábornokot különösen nagyértékű sikkasztással vádolták meg, 133 millió rubelnyi közpénz eltulajdonítása miatt állt bíróság elé. Májusban vették őrizetbe, más orosz tábornokokkal egyetemben.

A tábornok ügyvédje azt mondta az orosz állami hírügynökségnek: bár továbbra is kitartanak amellett, hogy ügyfele ártatlan, a védelem valószínűleg meg fog tudni állapodni arról az ügyészséggel, hogy Popov tábornok elkerülje a börtönbüntetést, ha cserébe frontszolgálatot vállal Ukrajnában.

Popov tábornok várhatóan az Északi Katonai Körzetben teljesít majd szolgálatot, kifejezetten a frontvonalon, ami azt jelenti, hogy Harkiv térségébe küldik harcolni.

A dokumentumok előkészítése még folyamatban van, a katonai ügyészség még nem adta áldását az ügyvéd tervére. Ugyanakkor jó esély van rá, hogy Popov „megússza” a börtönt a műveleti tevékenységért cserébe.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
brit választások munkáspárt