Új járvány terjed megállíthatatlanul, már százakat támadott meg a húsevő baktérium
Globál

Új járvány terjed megállíthatatlanul, már százakat támadott meg a húsevő baktérium

MTI
Gyorsan terjed Japánban egy húsevő baktérium által okozott megbetegedés - írja az MTI. Az esetek száma máris meghaladta a tavalyi egész éves rekordot.

Idén már 997 húsevőbaktérium-fertőzést regisztráltak Japánban, ebből a legtöbbet, 145-öt az ország fővárosában, Tokióban. A közel ezer fertőzött már most meghaladja a tavaly egész évben jegyzett, rekordszámú 941 esetet.

A megbetegedések okozója a Streptococcus pyogenes baktérium. A hatóságok közlése szerint a fertőzések száma folyamatosan növekszik, különösen a Tokió várost is magába foglaló Kantó régióban, ahol egyre több esetet észlelnek, amelyet egy még könnyebben és gyorsabban terjedő baktériumtörzs okoz.

Azért különösen veszélyes ez a baktériumtípus, mert a fertőzött szervezetben nagyon gyorsan, órák alatt elpusztítja a kötőszövetet, a lágyrészeket és a zsírszövetet.

A tokiói orvostudományi egyetem professzora, Kikucsi Ken elmondta, hogy a baktérium sok esetben egy lábon lévő kisebb sérülésen keresztül fertőzi meg a szervezetet, és idősebb betegek esetén akár 48 órán belül halált is okozhat.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Örökség: beszélni kell róla

Apósom négy hónapja meghalt, ennyi idő alatt annyi történt, hogy kijött az értékbecslő, adott egy irreálisan magas árat az ingatlanra, amit meg akartunk támadni, mert messze nem ér annyit a h

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva a környező településeken. Vajon mennyiben változott azóta a helyzet? Visszarend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán katonák Patriot Németország