Ukrajnában is használt katonai robotokat teszteltek Magyarországon
Globál

Ukrajnában is használt katonai robotokat teszteltek Magyarországon

Portfolio
Magyarországon is tesztelték a német ARX Robotics vállalat katonai robotjait – derül ki a Bloomberg jelentéséből.

Az amerikai lap cikke alapvetően a cég tőkebefektetéséről szól: az ARX Robotics is kapott ugyanis támogatást a NATO 1 milliárd eurós technológiai alapjából, összesen kb. 4,5 millió eurót. A cég egyébként összesen 9 milliónyi tőkebefektetést kapott, de az összeg másik fele magánbefektetőktől jött.

Az ARX kifejezetten katonai célú robotok fejlesztésével foglalkozik: jelenleg három üzemképes modelljük van. A robotok többnyire teherszállításra valók, de van olyan is, amely például céllövészethez használatos. Jelenleg egyik robotra se tettek még fegyvert, de a vállalat szerint „elvileg lehetséges” a gépek felszerelése támadóképességgel.

A cikkből kiderül: az ARX gépeit Magyarországon is tesztelték, ennek eredményéről, illetve esetleges rendszeresítésről azonban nincs információ a cikkben. A gépeket egyébként főleg Ukrajnában és Németországban használják.

Az, hogy a magyar kormány érdeklődik a katonai célú robotok iránt, egyébként nem újdonság: a Rheinmetall gépeit már évekkel ezelőtt tesztelték itthon.

Címlapkép forrása: Mykhaylo Palinchak/SOPA Images/LightRocket via Getty Images. A címlapkép illusztráció, a fotón a Milrem Robotics Themis gépe látható.

Kiszámoló

Örökség: beszélni kell róla

Apósom négy hónapja meghalt, ennyi idő alatt annyi történt, hogy kijött az értékbecslő, adott egy irreálisan magas árat az ingatlanra, amit meg akartunk támadni, mert messze nem ér annyit a h

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva a környező településeken. Vajon mennyiben változott azóta a helyzet? Visszarend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán katonák Patriot Németország