Előfizetői tartalom

Elszabadultak az indulatok a Moszkva vezette katonai szövetségben: csúnyán egymásnak esett két tagállam

Portfolio
Nikol Pasinján örmény miniszterelnök kijelentette, hazája közel áll a békeszerződéshez Azerbajdzsánnal. A kormányfő kijelentése után heves tüntetések kezdődtek a fővárosban, Jerevánban – írja a Reuters. Eközben Örményország és Belarusz között éles diplomáciai pengeváltás alakult ki, miután Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök azt mondta, részt vett a 2020-as hegyi-karabahi háború előkészítésében azeri oldalon.

Örményországban hetek óta lényegében folyamatosak a tüntetések, amikor Pasinján az azeriekkel kötendő béke érdekében négy olyan falut visszaadott Bakunak, amelyek a Szovjetunió felbomlása óta örmény megszállás alatt álltak. A helyiek tiltakozása élére állt a szóban forgó Tavus tartomány érseke, Bagrat Galsztanján, aki egy menet élén Jerevánba vonult, a helyi tüntetéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés