Előfizetői tartalom

Az ukrajnai háború egyik legfélelmetesebb fegyverét veti be a fenyegetett ázsiai ország

Portfolio
Tajvan bemutatott egy 20 tonnás, pilóta nélküli kamikaze-hajót, amely alkalmas lehet egy kínai kétéltű haderő megsemmisítésére. Az 55 láb – nagyjából 16,8 méter – hosszú hajó végsebessége meghaladja a 30 csomót, és több mint 300 mérföldes hatótávolságot képes megtenni. Fejlett fedélzeti számítógépes rendszerekkel van felszerelve, amelyek lehetővé teszik, hogy GPS és kommunikációs berendezések nélkül is önállóan navigáljon. A hajó potenciális katonai felhasználási lehetőségei az aknamentesítéstől az öngyilkos küldetésekig terjednek – írja a Business Insider.

A pilóta nélküli felszíni hajót (USV) egy új fregatt és más személyzettel ellátott hajók keresztelőjén leplezték le. Ez egy univerzális tesztplatform volt, és a tajvani tisztviselők nem nyilatkoztak arról, hogy ez a konstrukció kísérleti jellegű marad-e, vagy sorozatgyártásba kerül. Valószínű azonban, hogy Tajvan valamilyen pilóta nélküli támadóhajót fog bevetni, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés