Előfizetői tartalom

Követelik az Egyesült Államoktól, lépje át vörös vonalát az ukrajnai háborúban

Portfolio
Az európai szövetségesek nyomást gyakorolnak a Biden-kormányzatra, hogy tovább lazítsa az Ukrajnára vonatkozó korlátozásokat az amerikai fegyverek Oroszországon belüli csapásmérésre való felhasználása tekintetében. A jelenlegi politika az USA által biztosított fegyverek használatát ukrán földre és a Harkivtól közvetlenül a határon túli régióra korlátozza. Az Egyesült Államok azonban korábban már engedett Ukrajna fegyverkérelmének, miután kezdetben vonakodott.

A világ védelmi vezetői ezen a héten Brüsszelben gyűltek össze az ukrán védelmi kapcsolattartó csoport és a NATO miniszteri szintű találkozójára. A megbeszélésekre hetekkel azután került sor, hogy a Biden-kormányzat csendben engedélyt adott Ukrajnának arra, hogy Oroszországon belül, de csak a határon túl, Harkiv közelében csapást mérjen. A Biden elnökre nem csak Európából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés