Előfizetői tartalom

Háromnapos egyoldalú tűzszünetet hirdettek a pakisztáni tálibok

MTI
Háromnapos egyoldalú tűzszünetet hirdetett vasárnap a Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű iszlamista milícia Pakisztánban a muszlim áldozati ünnep, az Eid al-Adha alkalmából. EZ lehetővé teszi a muszlim hívőknek, hogy zavartalanul részt vehessenek a mecsetekben és nyílt tereket tartott ünnepi imádságokban, anélkül, hogy a szélsőségesek támadásaitól kellene tartaniuk.

A Tehrík-i-Talibán Pakisztán bejelentése szerint a pakisztáni nép követelésére döntöttek a tűzszünet mellett. Ugyanakkor az iszlamisták figyelmeztettek, hogy harcosaik megvédik magukat, ha a biztonsági erők rájuk támadnának. A TTP felbátorodott azt követően, hogy a szomszédos Afganisztánban 2021 augusztusában az afganisztáni tálibok mozgalma átvette a hatalmat a nyugati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés