Előfizetői tartalom

Sorra vallottak az országok vezetői arról, hogy kit akarnak látni az EU élén

MTI
Ursula von der Leyen, a leköszönő Európai Bizottság elnöke várhatóan a posztján maradhat, az Európai Néppárt (EPP), az európai parlamenti választásokon legtöbb mandátumot szerzett pártcsoport jelöltje alkalmas az uniós politika folytatására - jelentette ki Mark Rutte ügyvezető holland miniszterelnök a tagállami vezetők informális munkavacsoráje előtt Brüsszelben hétfőn.

Az Európai Tanácsot alkotó állam- és kormányfők arról egyeztetnek hétfőn Brüsszelben, hogy kiket jelöljenek az Európai Unió két intézménye, az Európai Tanács és az Európai Bizottság vezető pozícióiba, valamint az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének. Mark Rutte a tanácskozást megelőzően újságíróknak nyilatkozva közölte, a nemsokára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés