Előfizetői tartalom

Pusztító háborút kockáztat Kína lépése, az ősi riválissal kerülnek szembe a vitatott területen

Portfolio
A japán kormány a kínai parti őrség eszkalációjára számít a Kelet-kínai-tenger vitatott vizein, miután Peking új törvényt vezetett be, amely lehetővé teszi mindazok őrizetbe vételét, akik belépnek az általa saját tengeri területének tekintett vizekre. Ez növelheti a két ország közötti konfliktusokat - írja a South China Morning Post.

Peking felügyeletet követel a Kelet-kínai-tengeren található Szenkaku-szigetek felett, de a hivatalosan Japánhoz tartozó szárazföldekre szóló igényeket Tokió elutasítja. A Kínában június 15-én hatályba lépett kínai törvény értelmében az ország parti őrsége legfeljebb 30 napig tartóztathatnak vizsgálati fogságban bárkit, aki behatolt Kína felségvizeire. Ez az időszak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés