Előfizetői tartalom

Peking nem fog örülni: Washington a szomszédjába tartó fegyverszállítmányt helyezett kilátásba

Portfolio
Az amerikai külügyminisztérium egy több mint 360 millió dollár értékű, drónokat és rakétákat tartalmazó katonai szállítmány lehetséges eladását hagyta jóvá Tajvan számára - közölte a Pentagon alá tartozó Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség. Az Egyesült Államok törvényi kötelességet vállalt arra, hogy noha hivatalosan nem áll diplomáciai kapcsolatban a szigettel, eszközöket biztosít Tajvan számára az önvédelmének biztosítása érdekében.

A Reuters tudósítása szerint az amerikai védelmi minisztérium azt közölte, hogy a tranzakció hozzájárul a kedvezményezett fél biztonságának javításához, és segíti a politikai stabilitás, a katonai egyensúly és a gazdasági fejlődés fenntartását a térségben. A fegyvercsomag többek közt Switchblade 300, elsősorban élőerő ellen bevethető úgynevezett öngyilkos drónokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés