Előfizetői tartalom

Ukrán származású képviselő ülhet be az amerikai Kongresszusba, de nem ő lesz az első

Portfolio
Az Ukrajnában született nyugalmazott amerikai katona, Eugene Vindman legyőzte vetélytársait a tegnap tartott Virginia állambeli demokrata kongresszusi előválasztáson, ezzel novemberben ő indulhat a körzet képviselői pozíciójáért. Azonban nem Vindman lenne az amerikai törvényhozás első ukrán születésű tagja - írja a Kyiv Independent.

A politikai tapasztalattal nem rendelkező Eugene Vindman fölényes győzelmet aratott hat demokrata riválisa felett, így a szavazatok 49,3%-át megszerezve ő állhat ki a szintén veterán, republikánus Derrick Henderson ellen a novemberi kongresszusi választáson Virginia 7. körzetében. Vindman 1975-ben született Kijevben Jevhen Vindman néven, de gyerekkorában az Egyesült Államokba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés