Előfizetői tartalom

Nagyon súlyos biztonsági rést talált a keleti nagyhatalom Amerika pajzsán: pánikolnak Washingtonban

Portfolio
A The New York Post június 20-i jelentése szerint kínai vállalatok több amerikai államban is mezőgazdasági földterületeket vásároltak, amelyek közvetlen közelében stratégiai fontosságú katonai létesítmények találhatók. Az ügy komoly aggodalmakat váltott ki az amerikai biztonsági intézményeken belül, mivel fennáll a gyanú, hogy ezek a földvásárlások kémkedési célokat szolgálhatnak.

A jelentés szerint a kínai cégek által megvásárolt területek között olyan fontos katonai bázisok is szerepelnek, mint a floridai MacDill légibázis, a kaliforniai Camp Pendleton tengerészgyalogsági bázis, az észak-karolinai Fort Liberty (korábban Fort Bragg) és a texasi Fort Cavazos (korábban Fort Hood). Egy térképet is közzétettek, amely bemutatja ezeket a területeket és azok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés