Előfizetői tartalom

Júliustól engedélyezik a hatnapos munkahetet Görögországban

Portfolio
Július 1-jétől hatnapos munkahétre is kötelezhetők lesznek Görögországban az építőiparban, a mezőgazdaságban és a szolgáltatói szektor bizonyos területein tevékenykedő munkavállalók - írja a Deutsche Welle anyaga alapján a Telex. Bár a hatodik napért 40 százalék extra munkabér jár, a munkaerőhiány mértékét jól mutatja a döntés.

A súlyos a szakemberhiány annak ellenére van jelen a 10,4 milliós országban, hogy a munkanélküliség közel 10 százalékos. A 40 órásmunkahét törvényi védelmének megszűnése azonban kiszolgáltatottá teszi a munkavállalókat a munkaadókkal szemben, miközben a világ fejlett része inkább a munkaidő csökkentése akár a négynapos munkahét felé halad. A görög fizetések vásárlóereje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés