Előfizetői tartalom

Kulcsfontosságú tengerre vetett szemet Kína - Érik az újabb háború?

MTI
A Fülöp-szigetek a háború szítása helyett a feszültségek diplomáciai úton történő rendezésében hisz, ám nem hagyja magát megfélemlíteni - szögezte le vasárnap ifjabb Ferdinand Marcos Fülöp-szigeteki elnök, miután újabb összetűzés történt a Fülöp-szigeteki haditengerészet és a kínai parti őrség között a Dél-Kínai-tenger vitatott hovatartozású részein.

A konfliktusban Manila szerint egy Fülöp-szigeteki tengerész súlyosan megsebesült.      Az államfő a katonák előtt elmondott beszédében nem említette Kínát név szerint.      Peking az energiaforrásokban és halban gazdag, stratégiai fontosságú Dél-kínai-tenger szinte egészét magának követeli, de a Fülöp-szigetek - akárcsak Vietnam, Malajzia és Brunei - is igényt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés