Előfizetői tartalom

Pár hónap alatt csúnyán kihúzták a talajt a brit kormánypárt alól: ide vándoroltak a szavazóik

Portfolio
A Financial Times közölt részletes összeállítást egy Ipsos által készített kutatásról, amely szemléletesen bemutatja, hogyan vesztették el a konzervatívok azon szavazóik harmadát, akik januárban még a Rishi Sunak brit miniszterelnök vezette pártra adták volna le a voksukat. Az elmúlt négy hónap preferenciaváltozásait vizsgáló felmérés legfőbb következtetése, hogy a pártok közötti átjárás évtizedek óta nem lehetett ilyen magas szinten, mint idén.

A közvélemény-kutatás, amelyet január végén és június elején ugyanannak a közel 16 ezer brit választópolgárnak a megkérdezésével készítettek, azt találta, hogy az eredetileg a konzervatívokra voksolni tervezők 32 százaléka meggondolta magát az év eleje óta. A januári tory szavazók többsége két párt felé menekült: 8 százalékuk vándorolt át a Nigel Farage által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés