Előfizetői tartalom

Rengeteg a probléma az oroszok csúcsmodern hadihajója körül, de már látják a fényt az alagút végén

Portfolio
Az orosz haditengerészet újabb kihívásokkal néz szembe a Provornyij korvett építése során. A Projekt 20385 (Gremjascsics-osztály) második egysége, amely a Projekt 20380 Sztereguscsics-osztály továbbfejlesztett változata, már kezdetektől fogva nehézségekkel küzdött. A hajó gerincét még 2013 júliusában tették le, de az építés lassan haladt - írta a NavalNews.

A Projekt 20385 korvetteket eredetileg Rolls-Royce MTU dízelmotorokkal szerelték volna fel, amelyek Renk reduktoros sebességváltóval működtek volna együtt. Azonban a nyugati cégek visszalépése miatt az orosz mérnökök kénytelenek voltak áttervezni a hajók motorterét, hogy más meghajtással működhessenek. A Gremjascsics-osztály első egységére még sikerült beszerezni a szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés