Előfizetői tartalom

Globálissá válhat a NATO: jelentős fegyvergyártó hatalmakat sodor a katonai szervezet karjaiba Kína és Oroszország

Portfolio
A NATO és indo-csendes-óceáni partnerei - Japán, Dél-Korea, Ausztrália és Új-Zéland - csütörtöki találkozójukon a védelmi ipari együttműködésről fognak tárgyalni. Michael Carpenter, az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács Európáért felelős vezető igazgatója szerint ez a lépés kulcsfontosságú lehet a globális biztonság szempontjából - számolt be a Nikkei Asia.

Carpenter hétfőn hangsúlyozta, hogy Európa biztonsága szorosan összefonódik az indo-csendes-óceáni térség biztonságával. Az ukrajnai háború miatt több NATO-tagország fegyvereket és lőszert szállít Ukrajnának, ami miatt az euroatlanti térségben lévő raktárak készletei csökkennek. Van egy elképzelés, ami szerint Dél-Korea, Ausztrália és Japán védelmi ipari bázisait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés