Előfizetői tartalom

Akkumulátorokban található veszélyes anyagokra figyelmeztetnek a kutatók, a gyárak környékét is megvizsgálták

Portfolio
A megújuló forrásokból származó energia tárolására, valamint a modern elektronikai eszközökhöz elengedhetetlen lítium-akummulátorok súlyos környezetkárosító hatásaira figyelmeztetnek a kutatók. A akkumulátorgyártáshoz használt perfluor- és polifluor-alkil (összesítő jelölésük: PFA) tartalmú anyagok egy friss tanulmány szerint "örök vegyi anyagként" rendkívüli mértékben szennyezik a Föld vízkészletét és a talajt - számolt be a The Verge.

Az "örök vegyi anyagokat" már régóta számontartják a kutatók, az Egyesült Államokban pedig idén szigorították is egyes, ezen csoportba sorolható kémiai vegyületek használatát. Kapcsolódó cikkünk 2024. 04. 19. "Örök vegyi anyagok" szennyezik a csapvizet, két veszélyes anyag ellen hirdettek harcot A szóban forgó PFA-knak több ezer különböző fajtája különböztethető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés