Állítólag el akarták süllyeszteni Oroszország egyetlen repülőgép-hordozóját az ukránok
Globál

Állítólag el akarták süllyeszteni Oroszország egyetlen repülőgép-hordozóját az ukránok

Portfolio
Egy orosz tengerész segítségével el akarta süllyeszteni a Kuznyecov admirálist, Oroszország egyetlen repülőgép-hordozóját az ukrán katonai hírszerzés – írja az orosz szövetségi biztonsági szolgálat, az FSzB közleményére hivatkozva a TASzSz hírügynökség.

Az „Oleg” fedőnevű ukrán ügynök 2024 márciusában lépett kapcsolatba a Kuznyecov admirális egyik matrózával, akinek busás pénzjutalmat és nyugati menekülőútvonalat ígértek – állítja az FSzB. Azt kérték tőle, hogy a több forrásból leszállított alkatrészekből rakjon össze egy bombát, majd segítségével süllyessze el az orosz repülőgép-hordozót.

A matróz elutasította a kérést, majd az állítólagos ukrán ügynök fenyegetni kezdte, hogy börtönbe záratják Oroszországban, mivel terhelő anyagokat gyártanak róla, melyben az ukrán hadsereg finanszírozásának vádjával letartóztatják majd.

Az orosz tengerész az FSzB-hez fordult ezután, akik megakadályozták a merényletet. Az állítólagos ukrán ügynökök le is szállították az alkatrészeket a bombához, ezután a Kuznyecovon riadót színleltek, melyről videót továbbított a matróz Olegnek. Oleg azt kérte, hogy a matróz küldjön bizonyítékot a lángoló Kuznyecovról, ezután Finnországba szállítják, ahol felveheti jutalmát.

Miután a matróz elküldte a videót, a kommunikációs csatornát törölte az állítólagos ukán ügynök. Az FSzB nyomozást indított, hogy kiderítsék, ki lehet az Oleg fedőnevű illető és feltérképezzék kapcsolati hálóját.

A hírszerzési akcióról semmilyen bizonyíték nincs, ugyanakkor az ismert tény, hogy az ukrán SzBU rendszeresen próbál orosz katonákat beszervezni veszélyes szabotázs-akciók elkövetésére, legalább egy esetben már sikerrel is jártak.

Címlapkép forrása: Semen Vasileyev/Anadolu Agency via Getty Images

A Skynet-teszt
Gazdaság

A Skynet-teszt

Mi alapján lehet eldönteni, hogy emberrel vagy mesterséges intelligenciával beszélgetünk?

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
űrszemét-űrkutatás-űrállomás-nasa