Jelentett az amerikai hírszerzés: egyértelmű preferenciája van Moszkvának az amerikai elnökválasztáson, de nem az, akiről Putyin ezt állítja
Globál

Jelentett az amerikai hírszerzés: egyértelmű preferenciája van Moszkvának az amerikai elnökválasztáson, de nem az, akiről Putyin ezt állítja

Portfolio
Az Egyesült Államok hírszerzési forrásai szerint Oroszország nem változtatott korábbi preferenciáin, és továbbra is Donald Trumpot részesíti előnyben a közelgő amerikai elnökválasztásokon - számolt be a Reuters.

A Reutersnak nyilatkozó tisztviselő ugyanis nem nevezte meg konkrétan a korábbi elnököt, de világosan utalt arra, hogy Moszkva ismét Trump mellett áll. Az amerikai hírszerzés értékelései szerint Oroszország már 2016-ban és 2020-ban is befolyásolási kampányokon keresztül próbálta segíteni Trump győzelmét.

"Nem észleltünk változást Oroszország preferenciáiban az elnökválasztási versenyben a korábbi választásokhoz képest, tekintettel az Egyesült Államok Ukrajnával kapcsolatos szerepére és az Oroszországgal szembeni tágabb értelemben vett politikára"

- mondta a Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatal (ODNI) tisztségviselője.

Ez azt jelenti, hogy Moszkva továbbra is aktív szerepet játszik abban, hogy befolyásolja az amerikai belpolitikát. A hírszerzők szerint ez részben annak köszönhető, hogy Trump politikája kedvezőbb volt Oroszország számára, különösen Ukrajna kérdésében.

Az orosz befolyásolási kísérletek komoly aggodalmakat vetnek fel az amerikai demokrácia integritása szempontjából. A 2016-os választások során Moszkva dezinformációs kampányokat folytatott Hillary Clinton ellen, míg 2020-ban Joe Biden ellen irányultak hasonló akciók. Ezek a kampányok célzottan próbálták aláásni a választók bizalmát és megosztani az amerikai társadalmat.

Az ODNI tisztviselője hangsúlyozta:

Az ilyen beavatkozási kísérletek nemcsak a választási folyamatot veszélyeztetik, hanem hosszú távon is káros hatással lehetnek az ország politikai stabilitására.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyanakkor egy korábbi, Tucker Carlsonnak adott interjúban azt állította, személy szerint jobban örülne annak, ha Joe Biden nyerné a választást, mivel a demokrata jelölt egy klasszikus politikus, aki jóval kiszámíthatóbb, mint Trump.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
egészség-gyógyszer-tudomány-öregedés