Előfizetői tartalom

Lesújtó tanulmány jelent meg: komoly kockázatot hordozhat a túlzásba vitt sültkrumplifogyasztás

Portfolio
Új kutatás szerint a heti háromszori sült burgonya fogyasztása 20%-kal növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, míg a főtt vagy sütőben sült burgonya nem jelent hasonló veszélyt - közölte a BBC.

Egy nemzetközi kutatócsoport, melyben a Cambridge-i Egyetem szakértője is részt vett, a burgonyafogyasztás és a 2-es típusú cukorbetegség közötti összefüggéseket vizsgálta. Az eredmények szerint csak a sült krumpli (hasábburgonya) rendszeres fogyasztása jelent kockázatot, a sütőben sült, főtt vagy pürésített burgonya nem. A kutatók több mint 205 ezer amerikai egészségügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Az előfizetés a következőket tartalmazza:

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés