Előfizetői tartalom

Meglepő kutatás: mégsem olyan károsak az ultrafeldolgozott élelmiszerek, mint eddig hittük

Portfolio
Egy új kutatás szerint az élelmiszerek tápanyagtartalma, valamint azok feldolgozottsági szintje nincs egyértelmű kapcsolatban azzal, hogy az emberek mely ételek esetén hajlamosak azokból túl sokat fogyasztani. A kutatók szerint ugyan sok esetben állítják be minden egészségügyi baj okozójaként az ultrafeldolgozott élelmiszereket, az étkezés pszichológiai és motivációs háttere is közrejátszik az evéssel, illetve elhízással kapcsolatos problémák terén - írta meg a SciTechDaily.

Az ultrafeldolgozott élelmiszereket (UPF) gyakran teszik felelőssé a modern egészségügyi problémákért, a demenciától az elhízásig. Ezeket az iparilag előállított termékeket – chipsek, készételek, üdítők, csomagolt snackek – sokan okolják a mai egészségügyi problémákért, mondván, hogy kifejezetten úgy tervezik őket, hogy maximalizálják a fogyasztást és a vállalati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Az előfizetés a következőket tartalmazza:

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés