Előfizetői tartalom

Nyílt ingatlanalapok Németországban: alacsony hozamok alacsony kockázattal

Portfolio
Az ingatlanbefektetések németországi szervezett formáiba történő írásunk 2. részében a Magyarországon is növekvő népszerűségnek örvendő formákhoz hasonló nyílt ingatlanalapok világába vezetjük be kedves olvasóinkat. A befektetési forma jelentőségét az adja, hogy az alacsony hozamok ellenére 64 milliárd euró koncentrálódott benne, amely a teljes alappiac 15%-át teszi ki. A német ingatlanalapok esetében a nyíltság a befektetési időtávra vonatkozik, s nem a résztvevők körére.

A nyílt ingatlanalapok egy organikus fejlődés eredményeképpen napjainkra már szerves alkotórészévé váltak a német befektetési piacnak a részvény-, kötvény-, és pénzpiaci alapok mellett. Két legfontosabb alaptípusuk a tetszőleges számú befektetővel rendelkező nyilvános alap és a maximum 10 nem természetes jogi személyű befektetővel rendelkező speciális alap (Spezialfond)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés