Előfizetői tartalom

Csökkenő lakásárak

Portfolio
A második negyedévben ismételten csökkentek a budapesti lakásárak. Árzuhanásról azonban szó sincs, a Terinfo meghirdetett irányárakra alapuló felmérése szerint a tavalyi 212 ezer forint négyzetméterenkénti ár csökkent 209 ezer Ft-ra. Az MTI által ismertetett tanulmány némileg meglepő módon az EU csatlakozás utáni áremelkedést valószínűsíti.

Az idei második negyedévben a budapesti lakások irányára 119-403 ezer Ft között mozogtak, míg tavaly ugyanez 117-420 ezer Ft volt. Az átlag a már említett 212 ezer Ft-ról 209 ezer Ft-ra csökkent. Tilk László Géza, a felmérést készítő szakértő szerint a lakásár csökkenés mögött a túlkínálat és a fizető képes kereslet mérséklődése áll. A lakáshitelek átlagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés