Előfizetői tartalom

Ingatlan VAGY részvény?

Portfolio
A kérdés megválaszolása az elmúlt másfél-két évben az egész világon égető döntést jelent a magánbefektetők számára a medve piac általános uralma alatt. Nem túl kellemes érzés éves 15-20%-os ingatlan áremelkedés mellett a részvénybe fektetett vagyonunk hasonló mértékű csökkenésével szembesülni. Az Economist cikke alapján nemzetközi kitekintésben mutatjuk be az ingatlanárak változásának tényezőit, az ingatlan vásárlás mellett szóló indokokat és keressük a választ arra, hogy vajon az ingatlan piac mentesülhet-e a buborék kialakulásától és a nagymértékű árcsökkenéstől.

Bevezetés. Bevezetésként érdemes egy kis történelmi kitekintést tennünk a magánszemélyek befektetési állományának megoszlását illetően. Az 1990-es évek végére, a masszív bika piac hatására az Egyesült Államokban először haladta meg a háztartások részvény befektetésének értéke az ingatlan vagyon értékét. Az arány azóta természetesen ismét megfordult a részvénypiacról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés