Előfizetői tartalom

A lakásbérleti piac változásai

Portfolio
A lakásbérleti piacon a 90-es évektől kezdődően az igények és szokások folyamatos átalakulása volt megfigyelhető. A rendszerváltást követő években a piacot a közepes minőségű lakások, házak uralták, melyeket magas áron (5-7 éves átlagos megtérülési ráta mellett) is rendkívül könnyedén lehetett bérbe adni. A piaci helyzet ilyen irányú alakulása két okra vezethető vissza: a rendszerváltás után Magyarországra érkező cégek addig nem tapasztalt keresletet mutattak a bérbeadó lakások iránt, illetve az ingatlanpiac bérleti szegmense ezidőtájt indult fejlődésnek, és érthető módon, még nem voltak "nyugati" igényeket kielégítő minőségű ingatlanok.

Az alábbiakban a Biggeorge's International írását tesszük közzé. Mi történt a piacon. A makrogazdasági helyzet javulásának következtében - a viszonylag gyors megtérülés reményében -egyre több magánszemély találta kecsegtető vállalkozásnak azt, hogy pénzét ingatlanba fektesse. Ennek köszönhetően fővárosszerte folyamatosan szaporodtak a bérbeadandó ingatlanok, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés