Előfizetői tartalom

Fél áron a lakópark - háttérben a BIF

Portfolio
A kikiáltási ár felén, 1.3 milliárd Ft + ÁFÁ-ért kelt el tegnap a BPL 2000 Rt. rózsadombi lakóparkja a Raiffesien által tartott árverésen. A 33 lakásos lakópark iránt mérsékelt volt a kereslet, amely nem kis mértékben annak tudható be, hogy még mindig jogvita van az építtető cég és a hitelező bank, a Raiffeisen között, így a tranzakció jogi háttere bizonytalan.

A lakóparkot végül is a Katlan Befektetési Rt. vette meg, amely mögött a szerint a BIF, az egyetlen BÉT-en jegyzett ingatlanbefektetési társaság áll. A Katlan 43.13%-ban a BIF tulajdona. A lakópark a jogi vita ellenére vonzó befektetés, hiszen 33 lakásából 26 bérbe van adva, így a cash-flow folyamatos, illetve a jogi vita lezárulása után a lakások megfelelő áron továbbadhatók....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés