Előfizetői tartalom

Még az Arénánál is nagyobb rendezvénykomplexum építése kezdődik - 1 euróért megkapja az állam

Portfolio
3 milliárd forintos beruházással újabb, a Budapest Sportarénánál is nagyobb össz-alapterületű sport- és rendezvénykomplexum építése kezdődik hamarosan a Puskás Ferenc Stadion és Létesítményei területén - írja a Világgazdaság. A Puskás Ferenc Stadion megújítását is tervezi az állam. Ennek megvalósítási ütemezése nagymértékben múlik az UEFA végrehajtó bizottságának november 9-i döntésétől. A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozóan a pályázók számát ekkor szűkítik háromra, az utolsó mérlegelési körre. Magyarország Horvátországgal közösen kandidál a rendezésre. Az UEFA december 6-án hirdet győztest.

Az olimpiai csarnok és a volt szövetségi székház helyén a bontási munkálatok már befejeződtek, jelenleg az építési engedélyre vár a befektető/leendő üzemeltető, illetve a generálkivitelező. A lebontott épületek helyén két új csarnokot építenek. A nagyobbik, háromszintes, nettó 15 ezer négyzetméteres létesítmény négyezer főt tud majd befogadni, és sportesemények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés