Előfizetői tartalom

Mi történt a lakásunkkal 2005-ben? (TOP 10 story 2005 - 7.)

Portfolio
Bár a magyar ingatlanpiacon akadt ok a pezsgőzésre bőven az idei évben, a lakáspiacra többnyire csak alkoholmentes jutott. Hiába a kereslet nem támadt fel, az állam a Fészekrakó és egy formálódó panelprogram kivételével gyakorlatilag kivonult a finanszírozásból, amelyet a devizahitel dominál. Hangsúlyosabbak lettek a strukturális különbségek a keresleti és kínálati oldal között, a használt lakások piacán egyes ingatlantípusok eladói gondba kerültek, míg az újlakások között elkezdett szétválni a minőség és a tömegtermék.

Sokk nem volt a lakáspiacon Magyarországon, csak a 2004-es kijózanodás után nem tért vissza a régi Kánaán. Eközben a nagyvilágban egyre nagyobb vita kezd kialakulni, van vagy nincs buborék. A problémát a szárnyaló amerikai lakásárak váltották ki, miközben más angolszász országokban a korábbi száguldás árcsökkenésbe váltott át. Az USA-ban az értékesítési idők meghosszabbodtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés