Előfizetői tartalom

El a kezekkel a lakáshiteltől! - Hol jöhet a szigorítás?

Bán Zoltán
A múlt héten alaposan megszondázták a magyar közvéleményt a lakáshitelek esetleges szigorítását firtató írások. Bár a lakáshitel kedvezmények visszamenőleges elvételének lehetősége hamar kimúlt az alkotmányosság oltárán, azért bőven vannak még tartalékok a lakástámogatások rendszerében. Bár véleményünk szerint a megszorításokat nem a lakástámogatási rendszeren keresztül kellene kezdeni, nem szabad arról elfelejtkezni, hogy külföldi befektetők számára ez az egyik nagy szimbolikus költségvetési probléma. Mi az SZJA-nak és a szocpolnak esnénk neki, ha feltétlenül kellene, de továbbra is az a határozott álláspontunk, hogy nem itt kellene kezdeni a nadrágszíj meghúzását.

Essünk neki a lakástámogatási rendszernek!. Az alapvető felvetés az volt, hogy meg kell szüntetni a lakáshitelek állami támogatását. Az első lelkes közgazdász elképzelés az volt, hogy söpörjük el a múltat, a jövővel együtt. A probléma azonban ennél sokkal komplexebb, lássuk mit is lehetne tenni, ha neki akarnak látni a lakástámogatási rendszer csökkentésének.Elsősorban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái