Előfizetői tartalom

Küszöbön a tőke - Mindent felvásárolnak?

Portfolio
A régió kereskedelmi ingatlanpiacának alakulását meghatározóan a külföldi intézményi tőke határozza meg az elmúlt időszakban. A rendkívűl aktív fejlesztési és tranzakciós piacok, valamint a meredeken zuhanó hozamok mögött nagy részben a külföldi tőke "vásárlási kényszere" áll. Az elmúlt 8 évben mintegy 19 milliárd eurót fektettek be az intézményi befektetők KKE-ban, s a várakozások szerint ez az összeg az elkövetkezendő 1-2 év során akár meg is duplázódhat. A tőzsdén jegyzett ingatlancégek és alapok egyre nagyobb szerepet játszanak a régióban. Kérdés azonban, hogy meddig tart ki ez a rendkívűl kedvező befektetői hangulat.
Tőzsdei cégek versenyben. Marcus Cieleback, az Eurohypo vezető elemzője a Portfolio.hu által rendezett Portfolio Property Investment Forum-on előadásában elmondta, hogy számításaik szerint az elkövetkezendő időben potenciálisan összesen kb. 35 milliárd eurót fektetnének be a külföldi intézményi beruházók. Az Eurohypo kalkulációi szerint ebből 15 milliárd euró származna...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái