Előfizetői tartalom

"Az 1%-os ingatlanadó sokkolóan magas"

Portfolio
Az ingatlanpiac szereplői egyáltalán nem zárkóznak el az ingatlanadó bevezetésétől, ám a megvalósításban mindenképpen szükségesnek tartják a konzultációt a szakma és a törvényalkotók között. A Portfolio.hu által rendezett Ingatlanadó Kerekasztal 2007 konferencián felszólalt előadók szerint a - kormányzat elképzelései szerint 2008-tól bevezetendő - ingatlanadó megvalósításában a legfontosabb kérdések az adó mértéke és az adóalap meghatározása. A konferencia előadói közül többen kiemelték, hogy az ingatlanadózás alapvetően elfogadható és racionális lépés lenne, ám a mértékét illetően olyan megoldást tartanának optimálisnak, mely nem tesz elviselhetetlen terhet a lakosságra és nem fogja vissza a beruházásokat. A piaci szereplők legjobban a konzultáció hiányától tartanak.

Fiskális kataszter.... Hornok Krisztián, a DTZ magyarországi ügyvezető igazgatója előadásában kiemelte, hogy Magyarországon a saját tulajdonú lakásban élők magas aránya miatt a lakossági vagyon jelentős része ingatlanban van, így az ingatlanvagyon általában jól tükrözi az adófizetők vagyoni helyzetét, ezért az egységes ingatlanadózás szerinte jó lépés lenne a méltányosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés