Előfizetői tartalom

Nincs szabad szálloda - Kevesebb befektetés 2007-ben

Portfolio
Bár visszaesésről túlzás lenni, ám várhatóan megáll a befektetések mértékének szárnyalása a szállodaszektorban, legalábbis Európában és Észak-Amerikában. A globális korrekciót az ázsiai régió kompenzálja, ahol a szektorba áramló tőke a Jones Lang LaSalle várakozásai szerint rekord mértékű lesz ebben az évben. A befektetések stagnálását nem a kereslet csökkenése indokolja, a REIT-ek, befektetési alapok és a kockázati tőke étvágya ugyanis továbbra is határtalan, a minőségi termékek - szállodák - kínálata azonban szűkös, a rekordot jelentő 2005-2006-os időszakban vevőként jelentkező befektetők többsége pedig még nem kíván megjelenni az eladói oldalon.

Négy éves rekordsorozat ér véget. A hoteltranzakciók az elmúlt négy év során folyamatosan új rekordot állítottak fel, 2005-ben 60.9, míg 2006-ban 62.9%-kal nőtt a szállodatranzakciók volumene az azt megelőző évekhez képest. A 2007-es év azonban a JLL várakozásai szerint megtorpanást hoz ebben a tekintetben, ugyanis a prognózisuk szerint a 2006-os évhez képest enyhe csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés