Ingatlan

Saját fejlesztésbe kezd az Europolis

Portfolio
Az Europolis megkezdi első magyarországi saját fejlesztésű beruházását Páty közelében. A már meglévő üzleti park bővítéseként, az M1 autópálya és az 1. út között, további 42 hektáros területen építi meg az újszerű logisztikai és üzleti megoldásokat kínáló Europolis Park Budapest M1-et. A spekulatív logisztikai projekt összesen 60 millió eurós beruházásból valósul meg.
A küszöbön álló kivitelezés első üteme - melyre a társaság már érvényes építési engedéllyel rendelkezik - a Sasfészek-tó melletti 9 hektáros terület beépítését célozza meg. A fejlesztő pályázatot írt ki a tervezésre, majd az Építész Kamara vezetésével a szakmai zsűri és a fejlesztő menedzsmentjének döntése alapján került kiválasztásra a tervező, az Artonic Design Építészeti Kft. A fejlesztés 2009 második negyedévétől kevés "A"-kategóriás irodának, szolgáltatási területnek, raktárnak és raktári irodának ad majd otthont összesen 50,000 nm-en.

Széll Csaba, a beruházó Europolis ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Sasfészek-tó közelsége természetes, parkosított környezetet biztosít a logisztikai parknak, ugyanakkor a kivitelezés során különösen figyelemmel kell lenniük a tó gazdag élővilágára, nehogy az sérülést szenvedjen a fejlesztés során.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy az új épületek energiabarát "klíma homlokzata", valamint a hűtő-fűtő funkcióval rendelkező hőszivattyúk beépítése segítik elő, hogy az új logisztikai park versenyképes, alacsony üzemeltetési költségeket kínáljon bérlőinek.

A projekt struktúrájáról az ügyvezető elmondta, hogy a "bérlői igényeknek megfelelően megváltozik a hagyományos iroda-raktár arány a parkban, itt akár kisebb, 500-600 nm-es raktárak is bérelhetők, hozzájuk tartozó irodával" - mondta. Széll Csaba hozzátette, hogy az Europolis tervei szerint a fejlesztés későbbi ütemében, kereskedelmi épület, konferencia szálloda, illetve sport és rekreációs központ is épülhet majd.

Régi projekt, új név

Az Europolis Park Budapest M1 fejlesztéssel egy időben az Europolis másik hazai üzleti parkja is, az új parkhoz hasonlóan, új nevet kap. A vecsési logisztikai központot Europolis Park Budapest Airport-ra keresztelik, ezzel is kihangsúlyozva, hogy a közép- és dél-kelet európai régióban tulajdonolt számos Europolis Park egy nagy logisztikai hálózatot alkot.

Az Europolis magyarországi tulajdonában összesen 188,540 négyzetméter kiadható iroda és raktárterület van. Portfoliójában öt ingatlan található, ebből három irodaház: a City Gate (24,000 nm), az Info Park A épülete (13,700 nm), a most bővülő IP West; valamint két logisztikai park: az Europolis Park Budapest M1 Pátyon (jelenleg 70,000 nm) és az Europolis Park Budapest Airport Vecsésen (65,000 nm).

Régiós tervek 2012-ig

Az Europolis közép-kelet európai (Magyarországon túl Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Horvátországban, Ukrajnában, valamint Oroszországban van jelen a cég) portfoliója jelenleg 40 db iroda-, kereskedelmi- és logisztikai épületet foglal magába. Máig az Europolis a régióban mintegy 2.2 milliárd eurónyi befektetést hajtott végre, ezt a volument a cég közlése szerint 2012-ig kétszeresére bővítik. Az Europolis főtulajdonosai között találjuk az Investkredit Bankot, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankot (EBRD), az Union Investment Real Estate-t és az AXA csoportot.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
B1013953