Előfizetői tartalom

A külföldet követjük, de mi beérjük az ál loft lakásokkal is

Portfolio
Nyugat-Európában nagy sikere van a raktár és gyárépületekben kialakított loft lakásoknak, ami jó hasznosítási formát jelent a korábban a városképet rontó régi épületeknek. De míg külföldön megfelelő számban és állapotban találhatók átalakításra váró ipari ingatlanok, addig Magyarországon ezek lerobbantságuk miatt csak drágán újíthatók fel, olcsóbb újat építeni helyettük. Sok fejlesztő ezért a loft lakásokat az új irányt követve lakóházak tetőtereiben alakítja ki, legyen szó akár új, akár régi építésű ingatlanról. Nem olyan nagy számban, de találhatók azért Budapesten is eredeti ipari épületben kialakított loft lakások is, s mellettük megjelentek a loft irodák is.

Mi is az új irányzat lényege?. A loft eredeti jelentése padlástér, padlásszoba volt, de külföldön a régi, volt gyár- és ipari épületekből kialakított házakban lévő lakásokat illették ezzel az elnevezéssel. Ezt a lakástípust tulajdonképpen a kényszer hívta életre, a New Yorki Soho-ból indult útjára, elsők között meghódítva Angliában Manchestert és Liverpoolt, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés