Ingatlan

Túlárazott lakások - panelből még az olcsó sem kell

Portfolio
Továbbra is viszonylag stagnálnak az árak és széles a kínálat a használt lakások piacán, ugyanakkor az új építésű ingatlanok iránt lassan, de megélénkült kereslet, ráadásul itt a legtöbb beruházás esetén emelkednek az árak is - a kínálat azonban továbbra is mindkét szegmensben igen bőséges - áll a Duna House legfrissebb, lakáspiaci elemzésében. A slágerkerületek változatlanok, továbbra is a XIII., XIV. és a XI. kerület a legkeresettebb, a kívánt lakásméret viszont egyre nő.

1 2 3 4

Sok a túlárazott használt lakás.
A használt lakások piaca gyakorlatilag évek óta - közepes forgalom mellett - viszonylag stagnáló árszintet és tranzakciószámot mutat, melynek egyik oka a túlkínálat, a másik pedig az, hogy sok eladó a piaci viszonyokat figyelmen kívül hagyó árelképzelésekkel lép a piacra, melyet csak néhány hónapnyi sikertelenség után hajlandó lefelé módosítani. Fokozottan igaz ez a különféle minőségben felújított lakásokra, ahol többen is a teljes felújítás árát, sőt, egyes esetekben a lakások számukra fontos eszmei értékét is igyekeznek belekalkulálni az árba - azonban ezt a piac manapság nemigen fizeti meg.

A jellemző fővárosi használtlakás négyzetméterár átlagosan 280-320.000 forint között mozog, természetesen az adott lakás elhelyezkedésétől függően nagy lehet a szóródás: a legolcsóbb paneleket, illetve gyenge állapotban lévő lakásokat akár már 140-150.000 forinttól meg lehet vásárolni. A belső városrészekben inkább a 250-300.000 forintos szint környékén mozognak az átlagos helyen és állapotban lévő - jórészt régi építésű - társasházi lakások, de Budán, vagy Pest előnyösebb pontjain nem ritka, hogy ennél sokkal magasabb árakat szabnak az eladók, a határ akár az 1.000.000 forintos négyzetméter ár is lehet - erre elsősorban a budai hegyekben található panorámás lakások, valamint a pesti belváros exkluzív lakásai esetén lehet felkészülni.

Az értékesítési idő teljesen a lakás adottságaitól függ: a jó helyen, jó közlekedéssel, jó állapotban lévő lakások - megfelelő árral társítva - akár 1-2 hét alatt elkelhetnek, a kínálatban szereplő ingatlanok többsége azonban sokszor csak hosszabb várakozás után talál csak új gazdára. Az értékesítést sokszor nagyban elősegíti a közvetítő bevonása, ugyanis a manapság tapasztalható "hirdetési tengerben" nagyon nehéz kitűnni egy-egy magánhirdetéssel.
Ez a cikk folytatódik
1 2 3 4
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
B1013953