Előfizetői tartalom

Elfogynak Budapestről az emberek? - A falvak már alig bírják...

Portfolio
Az utóbbi néhány évben sokan beszéltek arról, hogy a 90-es évek agglomerációs kiköltözési hulláma utána, megindult egy jelentős visszaáramlási folyamat a főváros irányába. Ha azonban megvizsgáljuk az adatokat, látható, hogy bár lassabb lett az agglomerációs települések lakosságszámának növekedése, azért még messze nem kell temetnünk őket, hiszen 2006-hoz képest például a nyugati településeken 5%-kal növekedett a népesség száma. Számos ok magyarázza, a trend kevéssé dinamikussá válását, s ugyan a visszaköltözés az egyik lehetséges indok, ennek viszonylatában mégsem lehet drasztikus hullámról beszélni, inkább arról van szó, hogy Budapest megtartó ereje növekedett.

Amikor még minden egyértelmű volt!. A kilencvenes évek közepén megindult egy folyamat, amelynek köszönhetően a zöldebb, kevésbé zsúfolt lakókörnyezetre vágyók Budapest helyett a főváros melletti települések felé kezdtek tekingetni. Az első sorban kisgyermekes családok kiköltözésének hatására ugrásszerűen megnőtt az agglomerációs települések lakosság száma. Az...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái