Előfizetői tartalom

13 kiemelt projekt esett áldozatul a válságnak

Portfolio
A kormány mai ülésén 13 kiemelt projekttervnek korábban megítélt uniós támogatás vont vissza, azért, mert a projektgazdák nem tudták teljesíteni eredeti vállalásukat, nem tudták elindítani a tervezett beruházásokat, vagy az eredetileg vállaltnál jóval magasabb áron valósították volna meg azt. A kormány a meg nem valósuló projektekből származó pénz jelentős részét munkahelyek megőrzésére, vállalkozások támogatására csoportosítja át. Véglegesen törölték a kiemelt projektek közül a Budai Vár felújítását és a komárom melletti Monostori Erőd Euroregionális Kulturális és Turisztikai Központ megvalósítását.

Mintegy 30 milliárd forint értékű tervezett beruházástól vonta vissza az uniós támogatást a kormány mai döntésével, mivel azok, jellemzően a projektgazdák hibájából, nem tudnak az eredeti terveknek megfelelően megvalósulni. Összesen 335 darab különösen fontos, kormánydöntést igénylő úgynevezett kiemelt projekt megvalósítása, illetve előkészítése folyik jelenleg...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái