Előfizetői tartalom

Hogyan teszik tönkre Magyarországon az ingatlanszektort?

Az elmúlt 20 év legnagyobb válságát élheti 2009-2010-ben Magyarországon az ingatlanszektor. Több tízezer ember vesztheti el a munkáját. A leépülés egyes szegmensekben végleges lehet, amely súlyos következményekkel járhat az egész országra nézve. Nemrég írtunk arról, hogy a lakástámogatási rendszer szigorítása padlóra küldheti az újlakásépítést Magyarországon, szerdán arról értekeztünk, hogy a kereskedelmi ingatlanpiac nézhet komoly gondok elé az ingatlanadó következtében. A hivatalos kommunikáció szerint mindent megtesznek a munkahelymegtartásért és a válság hatásainak tompításáért. A gyakorlatban prociklikus lépésekkel zúznak darabokra egy többszázezer embernek munkát adó iparágat.

Magyar ingatlanpiac 2000-2007 Ha az önkormányzati és állami mutyikat leszámítjuk 2007 végére Magyarországon egy határozottan nyugat-európai jegyeket mutató ingatlangazdaság épült ki mindkét, amúgy élesen különváló szegmensben, a befektetési ingatlanok (irodák, plázák, raktárak, hotelek) és a lakások piacán. A lakáspiacon kialakult egy fejlett dominánsan magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés