Előfizetői tartalom

Újra felemelkedik Csepel csillaga: 62 milliárdos új városközpontot építhetnek

Portfolio
Egy tízhektáros területen új városközpont felépítését javasolja a Csepel SC Alapítvány 62 milliárdos beruházást igénylő sportkoncepciója. A három szakaszban, 2020-ig szóló projekt 2014-ben záródó első ütemében 5,6 milliárdot költenének sportcélú, 15,6 milliárd forintot szolgáltató és kereskedelmi célú fejlesztésre. Az első kapavágáshoz azonban a sportcélú felhasználás kizárólagosságát előíró fővárosi szabályozási terv módosítására van szükség. Zárai László, a kuratórium elnöke úgy véli, hogy a világon eddig mindenütt bebizonyosodott, hogy az állam sikeresen csak a diktatúrákban képes a verseny- és tömegsportot finanszírozni. Üzleti befektetők bevonása nélkül így a csepeli sportélet rövid végvonaglások után, egy-két éven belül megszűnik.

A tízhektáros területen 11 sportegyesületet működtető Csepel SC Alapítvány most nyilvánosságra hozott koncepciója három ütemben megvalósuló, 62 milliárd forintba kerülő fejlesztési tervet tartalmaz. Az első, 2010-től 2014-ig tartó szakaszban 5,6 milliárd forintba kerül egy fedett uszoda, továbbá egy-egy sport-, birkózó- és vívócsarnok, fitneszterem és pihenőpark megépítése....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés