Előfizetői tartalom

Összeomlás szélén a lakásépítési szektor - Nem lesznek új lakások?

Alig vannak induló projektek. A töredékére esett vissza az értékesítés. Jelentősek az eladatlan készletek. A bankok sem a vevőknek, sem a fejlesztőknek nem adnak hitelt. Hatalmasak a problémák az újlakás piacon. A fejlesztők egy része reménykedik, más része alapból jól pozícionált a túlélés szempontjából, miközben egy részük el fog tűnni a piacról, örökre. Ebből a szempontból fontos a kormány előtt lévő új lakástámogatási tervezet.

Megdöbbentő számok. Bár Magyarországon kifejezetten rossz adatok állnak rendelkezésre a lakásforgalomról, a rendelkezésre álló számok nem egészen egyértelműen mutatják az irányt. Van a KSH lakásépítési statisztikája, ami ilyen gyors piaci változások esetén sok mindenre nem alkalmas.Próbáltunk egyértelműbb, gyorsabb mozgású mutatószámokat találni, amelyek jobban mutatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés