Előfizetői tartalom

Vége a vadkeletnek az ingatlanpiacon - Forradalmi változások 2010-től

2010. január elsejétől forradalmian átalakulhat a kereskedelmi ingatlanok adásvétele Magyarországon. Az adótörvények között az Országgyűlés ugyanis elfogadta azt, hogy egy ingatlan után akkor is meg kell fizetni az visszterhes vagyonátruházási illetéket, ha nem az ingatlant, hanem a céget adják-veszik. Cserébe igen jelentős mértékben csökken az illeték mértéke.

Jelenleg vadkelet A kereskedelmi ingatlanok (irodák, bevásárlóközpontok, raktárak, stb...) adás-vétele jelen pillanatban nem túl transzparens a magyar hatóságok előtt. Csaknem az összes ingatlan egy erre alapított cégben van, amelyet egy külföldi cég tulajdonol. Az ingatlanok adásvétele úgy zajlik, hogy vagy a magyar vagy a külföldi cég cserél gazdát. Más nem is képzelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés