Előfizetői tartalom

Mennyi iroda fog üresen állni? - Kiszámoltuk

Az elmúlt időszakban, ha nem is történelmi csúcsokat döntöget, de öt éves magasságba emelkedett az üresen álló irodaterületek aránya a budapesti bériroda-piacon. Mivel az idei év hátralévő részében még jelentős mennyiségű új irodaházat adnak át a fejlesztők, ezért a kihasználatlansági ráta emelkedése várható, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a tényleges területfoglalással járó bérleti szerződések aránya jelentősen lecsökkent a keresleti oldalon belül. Mindennek fényében megkíséreltük kiszámolni, hogy mekkora irodaterület állhat majd üresen az idei év végén, illetve 2010-ben.

2009 első felében megközelítőleg 100 ezer négyzetméternyi új irodaházat adtak át a fejlesztők, s a folyamatban lévő fejlesztéseket megvizsgálva kb. még 200 ezer négyzetméternyi új kínálat érkezése várható az év hátralevő részében. 2010-ben a piac várakozásai szerint még nagyságrendileg 100 ezer négyzetméter átadása várható, így két év alatt összesen 400 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés