Előfizetői tartalom

Fenntarthatóak-e az alacsony bérleti díjak? (Vélemény)

Portfolio
A válság kirobbanása óta eltelt időszakban dinamikusan emelkedett az üresen álló modern irodaterületek aránya. A túlkínálatos piacon több piaci szereplő is úgy döntött, hogy korábban nem látott mélységekbe, egészen 9 eurós szintekig csökkenti a havi bérleti díjakat az új fejlesztéseiben. Ezt követően a hazai ingatlanszakmán belül éles vita alakult ki az egy számjegyű bérleti díjak kérdéséről, mely vitának a REsource IngatlanInfó is helyet adott. A piaci szereplők egy része a csökkentést a piac természetes mechanizmusának tudják be, míg mások piacrontásként értékelik azt. Az alábbiakban Hornok Krisztiánnak, a DTZ magyarországi ügyvezető igazgatójának a véleményét olvashatják.

A 9-es szám az elmúlt hónapokban az érdeklődés középpontjába került. Komoly cégek vezetői heves vitákat folytattak róla. Egyesek mellette szóltak, mások - úgy tűnik, a többség - erősen ellenezték. Sokan túl alacsonynak tartották, mások megfelelőnek ítélték. Az egyszámjegyű bérleti díj, melyen a közelmúltban egy budai fejlesztést bérbeadásra kínáltak, precedens...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés